Modeshow med flydende catwalk indtager Aarhus

40 professionelle modeller går catwalk på vandet, når det spektakulære modeshow Aarhus Walks on Water indtager Aarhus havnebassin om aftenen den 16. september.

En flydende catwalk, digital scenografi og wearable tech. Det er opskriften, når 40 modeller fra Unique Models går på vandet den 16. september kl. 21.00 ved DOKK1 i Aarhus og kræser for både glamour girls og gadget guys.

Modeshowet Aarhus Walks on Water viser otte internationale unge designteams, der i samarbejde med regionale modevirksomheder indtager en flydende catwalk i Aarhus Havn.
Designerne er fundet ved talentkonkurrencen AWOW, som blev afholdt i foråret. Siden har de arbejdet sammen med hver deres regionale virksomhed om at kreere fire show pieces og fire redesigns af virksomhedens egne styles, som alle vises på den flydende catwalk.

Med Aarhus Walks on Water træder Aarhus for alvor ind på den internationale modescene på linje med Berlin, der har markeret sig med WearIT, Fashion & Tech Berlin. Samarbejdet mellem modebranchen og virksomhederne er banebrydende og det første af sin art i Danmark – når det handler om at bringe wearable tech ind i fashion og herefter præsentere samarbejderne for det brede publikum på en flydende catwalk.

Som en del af showet præsenterer Shaun Borstrock, Associate Dean for Business and Innovation på Hertfordshire University, for første gang i Danmark 10 couture 3D printede kjoler med design af Ben Eine, en af verdens førende graffitti-kunstnere. Det sker i samarbejde med projektet Modeclix, som har hjemme på Hertfordshire University og som udvikler netop 3D-teknikker til modebranchen.

”Aarhus Walks on Water er udtryk for det særlige drive, der findes i Aarhus. Digital scenografi forvandler byens havn med lys, musik og film, mens mode og ny teknologi går på vandet. Som finale på aftenens store fashion-event uddeler vi en pris på 10.000 € til bedste design-team, så vi forventer, det bliver en meget spændende aften,” siger Lene Elsner, projektleder på Aarhus Walks on Water.

Aarhus Walks on Water er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, VIA University College, Headstart Fashion og this.festival ved Filmby Aarhus/Interactive Denmark. Konceptet er udviklet af projektejer Marianne Ping Huang og projektleder Lene Elsner, begge fra Aarhus Universitet, ud fra en idé udviklet af fashion designer Gitte Søgaard. Det designfaglige- og tekniske står VIA Design, VIA University College, for. Aarhus Walks on Water er en Commissioned Event by Aarhus2017 European Capital of Culture og støttet af Region Midtjylland og MoreCreative.

Yderligere information

Marianne Huang
Projektejer AWOW, Aarhus Universitet
T: 5137 1208
M: mph@cc.au.dk

Lene Elsner
Projektleder AWOW, Aarhus Universitet
T: 2118 6224
M: elsner@cc.au.dk

Vivian Andersen Voldgaard
VIA University College
T: 8755 1436
M: viav@via.dk

Virksomheder og designere

Kaffe, DK Company
Stanislav Ondrus & Zuzana Jelcicova (Slovakiet)

VRS
Yiyu Chen (Taiwan)

Laurie
Zoltan Szepesi & Gaby Gosztola (Ungarn)

Cream, DK Company
Myroslava Vetokha & Manoli Ly Pedersen (Ukraine, Danmark)

JBS
Ana Manuela Secara (Rumænien)

Culture, DK Company
Boa Kim & Pernille Bech-Larsen & Victor Mihaita (Sydkorea, Denmark)

LEGO Wear
Tiia Maria Jaakkola (Finland)

Karen by Simonsen, DK Company
Dana Jasinkevica (Letland)

 

Program for Fashion weekend i Aarhus

Rundt om Aarhus Walks on Water Award Fashion Show er der følgende aktiviteter:

14. september
kl. 17.00: Executive talk med Kristina Dimitrova, Interlaced, ved Aarhus Universitet og VIA University College

15. september
Heldagskonferencen ”Aarhus DIGI:TAL 2017” ved this.Festival
kl. 20.00: Generalprøve på Aarhus Walks on Water i havnebassinet ved DOKK1

16. september
kl. 17.00: AWOW Pressemøde på Hotel Atlantic

16. september
kl. 21.00: Aarhus Walks on Water Fashion Show

16.-17. september
Box Market på havneområdet ved HSF