,

Aarhus gik på vandet

AWOW vinder Yiyu Chen / VRS Fashion

40 modeller viste, hvad der sker, når mode og teknologi flyder sammen på vandet. Den unge designer Yiyu Chen fra Taiwan løb med talentprisen på 10.000 euro for sine kreationer i samarbejde med brandet VRS Fashion.

 

Der var tætpakket omkring kajkanten, da det stort anlagte modeshow Aarhus Walks On Water blev afviklet lørdag aften. Og selv om det var køligt, var det ikke for at holde varmen, at de mange fremmødte klappede ivrigt.

Designtalenter fra otte forskellige lande gav deres bud på fashiontech – tøj med indbygget teknologi, og der var masser at se på. I alt 40 professionelle modeller indtog den flydende catwalk, og kjoler, bukser, trøjer og jakker lyste og blinkede, men modellerne spadserede hen over havnebassinet bag Dokk1 i Aarhus.

Vinderen af den talentkonkurrence, som allerede først på året skød forberedelserne til Aarhus Walks On Water i gang, blev Yiyu Chen fra Taiwan. Sammen med modebrancet VRS Fashion, der er kendt for at have fotomodel og psykolog René Toft Simonsen og hendes datter Ulrikke Toft Simonsen som frontfigurer, har den unge designer kreeret en række styles, der på forskellig vis imponerede dommerne.

”Tak. Tak. Tak. Det er slet ikke til at forstå. Jeg er så glad. Det har været en stor og udfordrende oplevelse at være med og ikke mindst at arbejde sammen med VRS Fashion,” sagde hun, da hun fik overrakt checken på de 10.000 euro – svarende til cirka 75.000 danske kroner.

Showet blev til i et samarbejde mellem VIA University College og Aarhus Universitet samt Headstart Fashion og this.by.Filmbyaarhus – støttet af Aarhus Kulturhovedstad 2017.

 

Inspirerende samarbejde

Jette Christiansen, Group Senior Vice President hos VRS Fashion er stolt over, at det netop er deres styles og designer, der vandt talentkonkurrencen.

”Det er fantastisk. Vi har haft et supergodt samarbejde med Yiyu, og hun har arbejdet så dedikeret med vores designs. Det har været en stor inspiration at være med i Aarhus Walks On Water, og der er mange elementer, vi kan lade os inspirere af,” siger hun.

Designtalenterne, som deltog i Aarhus Walks On Water, har sammen med hver deres danske modevirksomhed redesignet fire styles fra virksomhedens eksisterende kollektion for at give tøjet et nyt, teknologisk look. Derudover deltog designerne også med deres egen kollektion af wearable tech eller fashion-tech, som det også kaldes i modebranchen. Udover VRS Fashion deltog virksomhederne JBS, Culture, LauRie, LEGO® Wear, Kaffe, Cream og KAREN BY SIMONSEN.

I dommerpanelet sad Preben Mejer, der er kendt som teknologisk spydspids i Danmark. Derudover bestod dommerpanelet af polske Joanna Hir, der har sit eget fashion-tech-brand, og britiske Kristina Dimitrova, der er international ekspert i Fashion-tech. Preben Mejer fortæller, at det var en enig dommertrio, der pegede på den taiwanesiske designer:

”Det var elegant både designmæssigt og teknologisk. Vi har faktisk haft 20 år med wearable tech, men først nu ser vi, hvor flot det kan være, når det går op i en højere enhed.”

Se billeder fra showet på www.awow2017.dk

 

 

Billedtekster
(Billederne må bruge i forbindelse med redaktionel omtale af Aarhus Walks On Water. Fotograf: Jesper Voldgaard
) Hent flere fotos i highres på www.awow2017.dk

 

Designeren Yiyu Chen fra Taiwan vandt Aarhus Walks On Water Talentshow og prisen på 10.000 euro. Hun har designet tøj med teknologi sammen med brandet VRS Fashion. Fotograf: Jesper Voldgaard

Der var masser af tilskuere rundt om havnebasset ved Dokk1 i Aarhus, da talentshowet Aarhus Walks On Water blev afviklet lørdag aften. Fotograf: Jesper Voldgaard

 

 

Yderligere oplysninger hos:

Journalist Vivian A. Voldgaard, VIA University College, mobil: 8755 1436, mail: viav@via.dk